Over ons

“Buren van Lage Weide” is een groep betrokken burgers die in de wijken rond Lage Weide wonen. Op deze manier kunnen we een beter klankbord en aanspreekpunt zijn voor gemeente, bedrijven en initiatiefnemers met betrekking tot aspecten van het industrieterrein die de omwonenden raken, letterlijk en figuurlijk. Buren van Lage Weide is een vereniging met 2000 leden. De vereniging wordt door een kleine groep vrijwilligers gerund.

Er staat veel druk op de stad omdat er steeds meer mensen willen wonen en werken. Dit is ook duidelijk te merken in de wijken rond Lage Weide. Industrieterrein Lage Weide lag vroeger redelijk “vrij”  en ver van woonwijken. Maar het is in de loop der jaren ingekapseld door prachtige moderne woonwijken waar veel (vooral jonge) gezinnen met plezier leven. Wat langer geleden is Maarssenbroek gebouwd maar meer recentelijk is natuurlijk de aanleg van wijken als Op Buuren, de uitbreiding van Maarssen langs het Amsterdam-Rijnkanaal, de nieuwe woonwijk in Oud-Zuilen en zeker niet te vergeten Leidsche Rijn!

Onze motivatie is dan ook om de leefbaarheid van de wijken rond Lage Weide zo hoog mogelijk te houden. Door lid te worden van Buren van Lage Weide kun je daarin ook jouw stem laten horen. Je kunt lid worden door je hiernaast aan te melden voor de nieuwsbrief. Je gegevens worden niet gedeeld met derden of voor commerciële doeleinden gebruikt.

Deze website is in het leven geroepen zodat iedereen die geïnteresseerd is in deze ontwikkelingen via de site op de hoogte kan blijven. De site is nog in ontwikkeling. De komende tijd zal er meer relevante informatie worden geplaatst. 

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief om deze te ontvangen.
Je kunt ons ook volgen op facebook .

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter