Wat kunt ú doen?

U bent ervan overtuigd dat een windmolenpark te midden van woonwijken een slecht idee is. Wat kunt u doen om te voorkomen dat dit park er komt?

 1. Meld u aan bij het  bewonersplatform Buren van Lage Weide. Een groot aantal sympathisanten is een signaal naar de gemeente Utrecht dat omwonenden dit windpark zo dicht bij hun woningen niet willen. Bovendien ontvangt u na aanmelding regelmatig onze digitale nieuwsbrief en blijft u zo op de hoogte van alle ontwikkelingen.
 2. Stuur de link om je te registreren aan zoveel mogelijk mensen door die u kent in Oud Zuilen, Maarssenbroek, Op Buuren, Terwijde, Lage Weide, Utrecht-Noordwest en Schepenbuurt. Meer dan 44.000 mensen wonen binnen een straal van 1500 meter om de windturbines.
 3. Praat met uw buren en buurtgenoten over het windmolenplan en de gevolgen voor hun woonomgeving. Veel mensen zijn nog onvoldoende op de hoogte. Verwijs ze naar onze website.
 4. Organiseer een bijeenkomst in uw buurt met hulp van Buren van Lage Weide.
 5. Schrijf een brief met uw persoonlijke bezwaren aan de raadsleden van de gemeente Utrecht. Op de site van Buren van Lage Weide vind u voldoende argumenten. Alle emailadressen van gemeenteraadsleden kunt u hier vinden.
 6. Bied uw specifieke kennis aan om Buren van Lage Weide te helpen.
 7. Volg de plaatselijke pers (AD Utrechts Nieuwsblad, Stadsblad, Utrecht Dichtbij, VAR etc.) op het gebied van windmolens op Lage Weide en reageer via ingezonden brieven.
 8. Over een aantal weken biedt de gemeente Utrecht de mogelijkheid om in de gemeenteraad gedurende 3-5 minuten uw mening te geven. Maak een korte toespraak en spreek deze uit voor de raadsleden.
 9. Praat met uw huisarts over het plan. Wat vindt hij/zij ervan dat de gemeente Utrecht straks een experiment begint met duizenden menselijke proefkonijnen?  Over de gezondheidsrisico’s is nog lang niet alles bekend, maar voldoende om zeer voorzichtig te zijn met het plaatsen van windturbines in een bewoonde omgeving. Misschien wil uw huisarts, eventueel samen met collega’s wel actie ondernemen. (brief naar de krant of naar gemeenteraadsleden)
 10. Overweeg bezwaar te maken tegen de waarde van uw woning die op de OZB-aanslag staat. Uit uitspraken van de rechter blijkt dat de woningwaarde kan dalen als gevolg van plannen voor windturbines. Hier op onze website leest u hoe een bezwaarprocedure verloopt.
 11. Houd onze website in de gaten, met name het ‘Laatste nieuws’.