Helpt u mee met de Buren?

Met resultaat werken aan je eigen belang en dat van de buurt, daarin slaagt Buren van Lage Weide. We kunnen nog wel wat mensen gebruiken die ons actief willen helpen. Gezamenlijk zal het ons lukken om windmolens van 150 meter uit onze buurt te houden. Gezamenlijk, daar willen we ú graag bij.

Wie kunnen er meehelpen?
Wij zoeken daarom mensen met een achtergrond in of talent voor:
– Communicatie
– Schrijven
– Creatief werk
– Techniek
– Financiën en economie
– Juridische aspecten

En mensen…
… met contacten in de stad Utrecht (politiek, bedrijfsleven, bewoners)
… die de handen uit de mouwen willen steken bij diverse acties. De buurtvertegenwoordigers kunnen nog wel wat hulp gebruiken.
… met andere frisse ideeën over hoe we zo snel mogelijk het plan voor zo’n windpark van tafel kunnen krijgen.

Bent u al betrokken bij de Buren van Lage Weide en heeft u ervaring en/of talenten waar we nog niet van op de hoogte zijn, reageer dan ook even.

Heel concreet kan Buren van Lage Weide nog hulp gebruiken bij:
Communicatie/PR: We schrijven artikelen, persberichten, maken afbeeldingen, Twitteren, runnen een website en Facebook-pagina, produceren drukwerk, maken zelfs muziek, staan de pers te woord en zorgen dat promotiemateriaal wordt rondgebracht. Er zal vast nog meer bij komen. Kunt u bijvoorbeeld een filmpje maken voor YouTube of een videoclip in elkaar zetten? Bent u goed in fotobewerking? Wilt u ons laten weten als u in uw krant een artikel over windmolens tegenkomt? In al deze gevallen kunnen wij uw hulp, nu of later, gebruiken.
Analyses: Om zo’n windpark als project goed te doorgronden wordt de technische, financieel-economische, politieke en organisatorische achtergrond bestudeerd. Zo kom je erachter hoeveel geld zo’n project oplevert, of beter: kóst. In later stadium willen we de gevolgen op onze leefomgeving (milieu) op een rijtje zetten.
Diverse: Als stichting in oprichting hebben we hier omheen nog tal van bijkomende activiteiten.

Hoeveel tijd kost meehelpen?
De hoeveelheid tijd voor deze activiteiten willen we beperkt houden. Buren van Lage Weide draait nu ook al op mensen die overdag gewoon werken.

Waar gebeurt het allemaal?
Af en toe is er een vergadering, bij iemand thuis of in een buurtgebouw, bijvoorbeeld in Zuilen. Voor het grootste deel wordt er gewerkt vanuit huis. De meeste contacten verlopen via e-mail.

Waar kunt u zich aanmelden?
Als u wilt helpen, dan is het genoeg om een emailtje te sturen naar meehelpen@burenvanlageweide.nl

Tussen de verkiezingen heeft een burger misschien wel meer invloed dan tijdens.  Met hun aanmeldingen en raamposters laten inwoners van Utrecht en Maarssen weten hoe ze over windturbines op Lage Weide denken. Reken maar dat de politiek hier notie van neemt!

Spread the love