Buren van Lage Weide doet eigen haalbaarheidsonderzoek

Investeringsdeskundigen die zich hebben aangesloten bij de Buren van Lage Weide deden eigen onderzoek naar de haalbaarheid van de windturbines op Lage Weide. De reden is dat de Gemeente en initiatiefnemer Energie-U erg positieve informatie verstrekken.
De volgende zaken zijn onderzocht:

  • Locatie onderzoek: welke locaties op Lage Weide zijn eigenlijk geschikt volgens de veiligheidsrichtlijnen?
  • Business case: wat kost het project en wat zijn de te verwachten opbrengsten?
  • Maatschappelijk kosten-baten: wat zijn de maatschappelijke kosten (zoals waarde daling van woningen) en baten (zoals CO2 besparing)? Levert het project meerwaarde op?

Uit de drie onderzoeken blijkt dat het idee van windturbines op Lage Weide nauwelijks mogelijk of rendabel is. De onderzoeken zijn samengevat in een presentatie en op maandag 23 januari aan de verschillende fracties van gemeente Utrecht gepresenteerd. De zorgen en standpunten staan verwoord in het Bewonersdocument: Een windmolenpark in de stad?!

De presentatie en het bewonersdocument zijn op onze Documenten pagina te downloaden of  rechtstreeks via onderstaande links:

Naar aanleiding van het haalbaarheidsonderzoek heeft het Algemeen Dagblad op 26 januari 2012 een artikel geplaatst. Bekijk het artikel hier.

Spread the love