BvLW analyseert beoordeling van Energie-U plan

Op verzoek van de gemeenteraad heeft het Utrechtse college het ingediende plan van Energie-U openbaar gemaakt. Ook de beoordeling van dit plan door Bosch & Van Rijn is openbaar gemaakt. Op basis van de beoordeling van Bosch & Van Rijn heeft het college verleden jaar besloten om dit plan van Energie-U verder uit te laten werken, het te faciliteren en actief te ondersteunen.

Beide documenten zijn door de Buren geanalyseerd en beoordeeld. Onze belangrijkste conclusie is dat de beoordeling van Bosch & Van Rijn alleen maar de financiële haalbaarheid van het project beoordeelt. Blijkbaar heeft het college enkel de financiële aspecten laten meewegen in zijn afweging van dit plan want welke maatschappelijke en economische gevolgen het project heeft is niet onderzocht. De beoordeling op de financiële haalbaarheid is, volgens de analyse van de Buren,  bovendien zwak en onvolledig. Het project blijft volgens berekeningen van de experts van Buren van Lage Weide financieel onhaalbaar.

Onze analyse kunt u hier lezen, de doorrekening van de diverse scenario’s in een business case staat hier.

Op 20 maart hebben de Buren hun analyse tijdens de Raadsinformatieavond van gemeenteraad Utrecht gepresenteerd. De presentatie staat hier.

Spread the love