Zaterdag 23 juni: kraam op Zuilens Volksfeest

 

Het was een mooie en zelfs zonnige dag, de 23e juni. Al heel vroeg in de ochtend werden de kramen opgebouwd, waaronder veel antiek, brocanterie en boeken. En natuurlijk de kraam van Buren van Lage Weide. Behalve onze raamposters en informatiekranten, hadden we ook wist-u-dat-lijstjes, waarop de belangrijkste feiten rond het beoogde windmolenpark op een rij werden gezet. Verder waren er inschrijfformulieren, waarmee mensen zich direct konden opgeven als sympathisant.

Veel aandacht trok onze ‘kijkdoos’. Zuilens bekendste houtbewerker, Cees Achterberg, had voor ons een echt draaiende windmolen gemaakt, schaal 1:115. Gecombineerd met een soort kijkdoos op de juiste afstand, waarin huizen en mensen op dezelfde schaal waren geplaatst, konden bezoekers een idee krijgen van het toekomstig uitzicht vanaf bijvoorbeeld het Theo Thijssenplein. Voor veel mensen was dit een eye-opener. “Worden die molens zó groot?”, was een paar keer de reactie.

Ons eigen duo Son en Sjakie trad voor het eerst live op met het bekende protestlied “Als ik boven op de dom sta”, nog steeds te beluisteren via onze website.

Hoewel het soms niet meeviel boven het geluid van de muziek uit te komen – we stonden vlak naast het grote podium – hebben we veel gesprekken gevoerd met bezoekers. Er werden levendige discussies gevoerd. Veel bezoekers waren blij ons te zien en verzekerden ons dat ze zich al hadden aangemeld op de site en de raamposter hadden hangen. Zij wensten ons veel succes. Een enkeling kende Buren van Lage Weide nog niet en liet zich door ons informeren over het windmolenplan. Uiteindelijk heeft de kraam ± 50 nieuwe sympathisanten opgeleverd en – misschien nog wel belangrijker – 7 mensen die wel actief willen worden binnen Buren van Lage Weide. Er wordt snel contact met hen opgenomen om te bekijken wat zij voor ons kunnen betekenen.

Voor meer foto’s van onze kraam op het Zuilens Volksfeest, klik hier.

Spread the love