Nieuw bestemmingplan Lage Weide

Gemeente Utrecht en de bedrijfsverenigingen van Lage Weide werken al vele jaren aan een nieuw bestemmingsplan voor Lage Weide. Dit nieuwe bestemmingsplan is bijna klaar en komt vanaf 16 augustus 2012 ter inzage voor omwonenden en andere belanghebbenden. Deze hebben vervolgens slechts 6 weken de tijd om het plan te bestuderen en hun bezwaren kenbaar te maken. Het conceptplan, dat we reeds gezien hebben, beslaat ruim 370 pagina’s. Het is derhalve voor een normaal persoon, die niet dagelijks bestemmingsplannen leest, niet te doen om dit hele plan in 6 weken te begrijpen en de gevolgen voor zijn of haar woonomgeving in te kunnen schatten. Dit plan bepaalt echter wel voor de komende tientallen jaren wat de invloed/overlast van bedrijven op Lage Weide op onze woonomgeving zal zijn.
Daarom aan iedereen de oproep om de de gemeenteberichten goed in de gaten te houden en het plan te bestuderen zodra het beschikbaar is. We zullen uiteraard ook een bericht plaatsen op onze website zodra de aankondiging van de gemeente geweest is.

Wellicht leest u dit en heeft u ervaring met bestemmingsplannen? Wij kunnen uw hulp dan vast en zeker goed gebruiken. U kunt dan een email sturen aan meehelpen@burenvanlageweide.nl.

Het nieuwe bestemmingplan gaat niet in op de plaatsing van windturbines op Lage Weide. Voor het windturbineplan moet het nieuwe bestemmingsplan dus gewijzigd worden en/of ontheffing gevraagd worden bij de gemeente.

Spread the love