Flyeractie Boomstede

Het verzet tegen de plannen voor een windmolenpark op Lage Weide groeit. In verschillende wijken rond het industriegebied maken bewoners zich grote zorgen over de impact van de windturbines op hun woonomgeving.
Neem Boomstede, een wijk in Maarssenbroek, een van de 12 kernen van de gemeente Stichtse Vecht. De gevolgen van het Utrechtse windmolenpark gaan ver over de Utrechtse gemeentegrens heen. Het plan heeft ook invloed op het woongenot in Boomstede, dat het de afgelopen jaren al flink te verduren heeft gehad. Hoogspanningsmasten (vlak) over de wijk, de verbreding van de A2 naar 10-baans met ’s nachts 130 km p/u, daarnaast de toekomstige zeer zware belasting van de Noordelijke Randweg Utrecht (“Zuilense ring”), de gewijzigde vliegroutes van Schiphol, verdubbeling van spoorbanen en binnenkort een biomassacentrale op Lage Weide. Het windmolenpark is nog een extra bedreiging voor de leefomgeving voor de bewoners van Boomstede: geluidsoverlast, waardeverlies huis, verstoring slaap, slagschaduw, sterfte vogels en vleermuizen, etc. zijn immers de gevolgen van dit windmolenplan. Uitgaande van de variant die nu de meeste voorkeur lijkt te hebben, een cluster van zes turbines rond het meertje op Lage Weide, zal de dichtstbijzijnde molen op nog geen kilometer van Boomstede komen te staan. Een afstand die zeker voor hoorbare geluidsoverlast zal gaan zorgen. Om over laag-frequent geluid nog maar te zwijgen.
Omdat nog niet alle bewoners van Boomstede weten wat hen te wachten staat, ontvingen zij begin juni een flyer in de brievenbus. Woont u in Boomstede en wilt u niet dat uw woonomgeving, uw nachtrust en wellicht zelfs uw gezondheid op deze wijze aangetast worden, meld u dan aan bij Buren van Lage Weide en kijk hier wat u nog meer kunt doen.
Spread the love