Flyeractie Oud-Zuilen

Het verzet tegen de plannen voor een windmolenpark op Lage Weide groeit. In verschillende wijken rond het industriegebied maken bewoners zich grote zorgen over de impact van de windturbines op hun woonomgeving.

Neem Oud-Zuilen, een klein dorp aan de rivier de Vecht. Tekenen van eerste bewoning zijn er omstreeks 700 op het landgoed Swesen. In de 13e eeuw is er voor het eerst sprake van Zuilen. In het dorpje bevindt zich het Slot Zuylen, dat samen met de voormalig Hervormde Kerk van Oud-Zuilen onder het beschermd dorpsgezicht valt. Het windmolenpark zal vanuit deze prachtige historische plek zeer prominent aanwezig zijn. Zie de foto hierboven. Uitgaande van de variant die nu de meeste voorkeur lijkt te hebben, een cluster van zes turbines rond het meertje op Lage Weide, zal de dichtstbijzijnde molen op nog geen kilometer van Oud-Zuilen komen te staan. Een afstand die zeker voor hoorbare geluidsoverlast zal gaan zorgen. Om over laag-frequent geluid nog maar te zwijgen. En passen deze molens bij het beschermd dorpsgezicht?

Omdat nog niet alle bewoners van Oud-Zuilen weten wat hen te wachten staat, ontvingen zij begin juni een flyer in de brievenbus. De visualisatie op de flyer laat de toekomst zien, wanneer de plannen van de gemeente Utrecht en Energie-U doorgang vinden. De fotovisualisatie is gemaakt vanaf de kerk in Oud-Zuilen in opdracht van de gemeente Utrecht, uitgaande van de exacte locaties van de molens.

Woont u in Oud-Zuilen en wilt u niet dat uw woonomgeving, uw nachtrust en wellicht zelfs uw gezondheid op deze wijze aangetast worden, meld u dan aan bij Buren van Lage Weide en kijk hier wat u nog meer kunt doen.

Spread the love