Flyeractie in Op Buuren

Het verzet tegen de plannen voor een windmolenpark op Lage Weide groeit. In verschillende wijken rond het industriegebied maken bewoners zich grote zorgen over de impact van de windturbines op hun woonomgeving.

Neem nou Op Buuren. Het windmolenpark zal vanuit dit prachtige nieuwe dorp zeer prominent aanwezig zijn. Omgekeerd zal ook het zicht op Op Buuren vanaf de Vecht gedomineerd worden door de windturbines, die ver boven de hoogste huizen van het dorp zullen uittorenen. Zie de foto hierboven. Uitgaande van de variant die nu de meeste voorkeur lijkt te hebben, een cluster van zes turbines rond het meertje op Lage Weide, zal de dichtstbijzijnde molen op nog geen kilometer van Op Buuren komen te staan.  Een afstand die zeker voor hoorbare geluidsoverlast zal gaan zorgen. Om over laag-frequent geluid nog maar te zwijgen.

Omdat veel bewoners van Op Buuren nog geen idee hebben wat hen te wachten staat, hebben zij op 26 april een flyer in de bus gekregen, waarop enkele visualisaties rond en vanuit het dorp. De foto’s zijn exact in zuidelijke richting genomen. De bovenste foto op de flyer is genomen bij de lage verkeersbrug aan de oever van de Vecht bij het bankje. De ander is vanuit het midden van Op Buuren genomen. Let wel: de molens op deze foto’s tonen dus de variant die op dit moment de meeste voorkeur van de gemeente Utrecht heeft. De foto’s zijn genomen met de juiste camera-instelling (50 mm-lens) en uitgaande van de exacte locaties van de molens. Ze geven dus een waarheidsgetrouw beeld.

Woont u in Op Buuren en wilt u niet dat uw woonomgeving, uw nachtrust en wellicht zelfs uw gezondheid op deze wijze aangetast worden, meld u dan aan bij Buren van Lage Weide en kijk hier wat u nog meer kunt doen.

 

Spread the love