Spreek je uit tegen windmolens op Lage Weide tijdens de Raadsinformatiebijeenkomst op 7 september a.s.

Spreek je uit tegen windmolens op Lage Weide tijdens de Raadsinformatiebijeenkomst op 7 september a.s.

Update: 1 september 2021

Naar aanleiding van onze acties deze zomer is door de Utrechtse politiek maar bar weinig gedaan om de locatie Lage Weide als zoeklocatie voor windenergie uit de Ruimtelijke Structuurvisie Utrecht 2040 (RSU) te schrappen. Ondanks ons contact met de verantwoordelijke gemeenteraadsleden bleek tijdens de behandeling van de RSU maar weinig ruimte voor echt debat en werd deze omvangrijke visie op 15 juli jl. door de gemeenteraad aangenomen. De visie leek te overweldigend en te veelomvattend om daar op onderdelen een goed debat over te houden.

Deze RSU stuit op meer weerstand in de stad, Anna Zanger en Jan Korff de Gidts zijn een petitie gestart tegen de RSU zoals die nu voorligt en willen met hun petitie een referendum afdwingen over de groei van Utrecht in de komende jaren. Een eventueel referendum, gevolgd door aangepaste plannen, lijkt voor de RSU nog het hoogst haalbare om Lage Weide als zoeklocatie geschrapt te krijgen. Je zou Buren van Lage Weide en de initiatiefnemers van harte steunen door deze petitie hier te tekenen. De teller staat nu op bijna 4000 handtekeningen, er zijn er voor eind september 10.000 nodig om een referendum af te dwingen.

Aanstaande dinsdag 7 september is er een nieuwe, en naar het lijkt voorlopig laatste, mogelijkheid om van je te laten horen. Dan kun je de Utrechtse gemeenteraad tijdens een raadsinformatiebijeenkomst laten weten wat je vindt van de plannen rondom energie, zoals Utrecht die de komende jaren zou moeten uitvoeren. Deze plannen worden daarna bij de provincie ingediend om te komen tot een Regionale Energie Strategie (RES) voor de provincie Utrecht. Deze inspraakavond over de Utrechtse input op de RES is een laatste kans om als tegenstanders van windmolens van ons te laten horen.

Zet dus 7 september om 19.30 uur in je agenda en maak gebruik van je inspreekrecht om te laten weten waarom windmolen op Lage Weide een slecht idee zijn. Meld je voor 6 september 10.00 uur aan via het aanmeldformulier.

Vind je inspreken spannend en stuur je ons liever jouw bijdrage in een email? Dat kan ook, stuur dit dan uiterlijk a.s. zondag 5 september voor 12.00 uur aan: info@burenvanlageweide.nl. Wij bundelen dan alle bijdragen en brengen deze dan samen in.

Spread the love