Zaterdag 21 april 2012: eerste informatiestand BvLW

Informatiestand Ven Tuijllkade 21 april 2012
Zaterdag 21 april hield dierenspeciaalzaak Speelberg aan de Van Tuijllkade  een activiteitenmiddag. De eigenaar had BvLW uitgenodigd hier met een informatiestand bij aanwezig te zijn. Van die mogelijkheid maakten we natuurlijk dankbaar gebruik. We hadden een mooie en functionele stand gebouwd, waarin we behalve ons promotiemateriaal ook een plattegrond van Utrecht hadden uitgespreid. Ondanks het niet zo heel mooie weer, was er veel aanloop en we hebben dan ook met heel wat mensen gesprekken kunnen voeren over het windmolenplan. Veel mensen hadden vaag over het plan gehoord, maar wisten er nog weinig van. Ook hadden veel mensen die wij spraken de verwachting dat dit plan de CO2-uitstoot substantieel zal verminderen. Als zij hoorden dat het om van vermindering van nog geen 1% ging, was het voor velen al gauw duidelijk: dit is geen goed plan.
Niet voor allemaal trouwens. Wij spraken ook bezoekers die aangaven dat het rendement hen niet zoveel uitmaakte. “Als we maar iets doen” was een uitspraak die we een paar keer gehoord hebben. Voor deze mensen is een windmolen een symbool van hun goede wil en tegen een symbool kun je niet argumenteren.
Natuurlijk spraken we ook veel mensen die onze actie al kenden en die al een raamposter hebben hangen. Vaak wilden zij er nog een paar meenemen voor buren en straatgenoten. Voor deze mensen was het goed om Buren van Lage Weide weer eens in actie te zien. We hebben heel wat informatiekranten en posters uit kunnen delen en verschillende mensen hebben aangegeven dat ze zich op onze site gaan aanmelden.
Spread the love